Assepoester 2001

ACTIVITEITEN > ASSEPOESTER 2001 >


ASSEPOESTER 2001

Datum : 9 en 10 juni 2001
Muziek : Sergei Prokofjev
Choreografie : Wendy Demeyere

Hoofdrollen :
Assepoester : Jistine Velghe (cast 1), Leen Vanden Heede (cast 2)
Drisella : Natalie Lobbens (cast 1), Mietje Kesteleyn (cast 2)
Anastacia : Lincey adams (cast 1), Lisa Kesteleyn (cast 2)
Prins : Ben Codron

Originele choreografie : Frederick Ashton

Eerste maal opgevoerd op 23 december 1948 in het Royal Opera House - Covent Garden (Engeland)

Assepoesters twee lelijke stiefzussen (karakterrolen die normaal in travestie gespeeld worden) gaan naar het grote bal in het paleis. Ze laten hun stiefzusje alleen achter. In lompen gehuld, met haar bezem als partner, droomt Assepoester dat ze op het bal danst.
Plotseling verschijnt haar Petemoei met de feeën van de vier seizoenen. Zij spreekt een toverspreuk uit en Assepoester kan, in een tot koets omgetoverde pompoen, naar het bal. In een prachtige jurk. Er is echter één maar: om middernacht moet ze thuis zijn.
Op het bal daalt ze op haar spitsen de trappen af, en danst met de prins. De tijd vliegt, ook voor haar, wanneer de klok twaalf uur slaat, rent ze weg. Onderweg verliest ze het beroemde muiltje. De prins zweert te trouwen met het meisje dat het muiltje past. Wie in dit koninkrijk dacht tot de genadigden te behoren, mag het vergeten. Onze Assepoester heeft namelijk een heel klein en bevallig voetje. Geen mens heeft voetjes zoals zij.
De prins begint zijn queeste door het land en belandt noodzakelijkerwijs ook bij de twee stiefzussen en Assepoester, die zoals gewoonlijk weer in lompen gekleed gaat. De twee zussen proberen hun grote, lompe voeten in alle mogelijke richtingen in het schoentje te persen. Niets baat. Verlegen, en tegen de zin van de familieleden, past ook Assepoester het schoentje. En jawel, het past. De prins weet met zijn geluk geen blijf en trouwt met Assepoester. En ze leefden nog lang en gelukkig.
 


<< Terug