Concours International de Bruxelles

ACTIVITEITEN > CONCOURS INTERNATIONAL DE BRUXELLES >


CONCOURS INTERNATIONAL DE BRUXELLES

Op zaterdag 2 februari 2008 nam Morgan Duquesne deel aan een internationale danswedstrijd te Brussel. Deze wedstrijd was aan haar 6de editie toe. 

De wedstrijd bestond uit 4 categorieën voor amateurdansers en 2 voor pre-professionele dansers. De laatste categorie was onderverdeeld : 12-15 jarigen en 15-18 jarigen. Het was in de eerste categorie (12-15 jaar) dat Morgan heeft deelgenomen. Daarin was ze de jongste van alle kandidaten.  Deelnemers waren uit volgende landen : België, Frankrijk, Engeland, Polen, Rusland, Japan, Canada en Tsjechië. 

In de voormiddag was er een eliminatieproef. Alle kandidaten moeten een opgelegde oefening van 2 minuten op podium tonen voor een jury. De jury bestond uit ex-dansers van de Opera van Parijs, Genève en Bonn. Na de eliminatie was het bang afwachten op de uitslag. Even na 14uur kwam de jury de verlossende brief aan het prikbord hangen. Ze mocht door naar de finale. Vreugde en blijdschap want de concurrentie was zwaar. 
Ook vele traantjes gezien bij kandidaten die hun lange geoefende variatie niet meer konden tonen op podium. 

In de finale werd al snel duidelijk dat een pijs te hoog gegrepen zou zijn, maar de vreugde dat ze een finaleplaats had veroverd werd er niet minder om. 

Proficiat voor deze mooie prestatie.


<< Terug