KBC-prijs 2004

ACTIVITEITEN > KBC-PRIJS 2004 >


KBC-PRIJS 2004

Op zondag 24 april 2004 ging 'Move Company' in Brussel met de hoofdprijs lopen in een dansconcours voor jonge amateurdansers. De dansgroep onder leiding van Wendy Demeyere kreeg zowel van de professionele jury als van de jongerenjury de beste beoordeling.

De 'KBC prijs voor jong danstalent' is een wedstrijd voor groepen die werken met amateurdansers. Naast de uitdaging om met een nieuwe creatie uit te komen in wedstrijdverband, willen KBC Bank en Verzekering en Jeugd & Dans de deelnemers de kans geven om met anderen hun passie voor dans te delen en een ervaring rijker te worden door op een groot podium te kunnen optreden.
De wedstrijd vond plaats in het Koninklijk Circus in Brussel. De prijs werd toegekend door een jury van zeven mensen uit de professionele danswereld. Daarnaast was er ook een kinderjury aanwezig van zes jongeren die momenteel een professionele dansopleiding volgen.

Move company nam aan deze wedstrijd deel met vijf dansers: Elke Claeys, Fien Grégoir, Natalie Lobbens, Louise Rijckebussch en Justine Velghe. Ze brachten een choreografie van Evelien Lobbbens. Evelien startte op 8 jaar met balletlessen bij Balletschool Raymonda. Ze ging op 11 jarige leeftijd naar Antwerpen,om daar haar studies aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen af te maken. Ze danste na haar studies mee aan: Compagnie Cieza Brussel, Compagnie Capriola Brussel en Compagnie D'O Brugge in H2O.


<< Terug