Coppelia 2003

ACTIVITEITEN > COPPELIA 2003 >


COPPELIA 2003

Datum : 3 en 4 mei 2003
Muziek : Léo Delibes
Choreografie : Wendy Demeyere

Hoofdrollen :
Coppelia : Justine Velghe (cast 1), Natalie Lobbens (cast 2)
Swanilda : Elke Claeys (cast 1), Joke Verstraete (cast 2)
Coppelius : Lisa Kesteleyn (cast 1), Mietje Kesteleyn (cast 2)


Originele choreografie: Saint Léon

Werd voor de 1ste maal opgevoerd op 23 mei 1870 in de Franse Opera de Paris.

Het verhaal. 
Het situeert zich in een klein, romantisch dorpje waar iedereen , iedereen kent. Het is vroeg in de morgen en het leven komt er langzaam op gang. Poortwachters openen de poorten en Mevrouw Coppelius, eigenares van een poppenwinkel, bewondert haar nieuwe aanwinst " Coppelia " . Dit is een beeldmooie pop, waarmee ze graag wil opscheppen. Daarom installeert ze Coppelia op haar balkon. Even later komen de marktmeisjes aan, gevolgd door alle jonge meisjes uit het dorp. Mevrouw Coppelius kan het niet laten haar nieuwe pop te showen maar helaas heeft niemand interesse.Ondertussen is ook Swanilda op het pleintje aangekomen. Alle aandacht is op Swanilda gericht wanneer ze haar solo danst. Wanneer Coppelia vervolgens ook begint te dansen, verschuift de aandacht naar de pop. Wat voor Swanilda een harde noot is om te kraken. Stikjaloers is ze. De Vriendinnen begrijpen haar gevoelens wel en willen haar troosten. Tegelijkertijd vinden ze Coppelia wel het einde.


Ondertussen gaat Mevrouw Coppelius met Coppelia naar binnen. De straatkinderen, die het hele gebeuren zaten te beloeren, proberen Coppelius naar buiten te lokken en haar dronken te voeren, om zo de sleutel te bemachtigen en naar binnen te glippen. 
De vriendinnen willen liever zelf naar binnen en jagen de kinderen weg, ze bemachtigen de sleutel en gaan naar binnen. Het is al avond, de poppen jagen hen schrik aan in het donker en het duurt even voor ze beseffen dat dit geen echte mensen zijn. Maar ze genieten wanneer ze merken dat deze poppen ook kunnen dansen. Eén voor één dansen de poppen een solo. Toch willen ze vooral die mooie pop Coppelia zien, maar die heeft zich helaas verstopt.

Wanneer Mevrouw Coppelius vervolgens onverwacht thuis komt, grijpen ze vlug de kleren van de poppen en verkleden ze zich. Coppelius wordt woest wanneer ze dit merkt. Ze is vooral bezorgd om Coppelia. Leeft haar lievelingspop nog of is ze ten eeuwigen dage gedoemd een gewone levensloze pop te blijven. De spanning is te snijden. Tot..... Jawel...... Coppelia begint te dansen. Iedereen is opgelucht en het feesten kan beginnen. 


Dit is het verhaal hoe wij het hebben gedanst, het originele verhaal is iets anders maar dat was niet haalbaar om dit met de school op het podium te brengen.


<< Terug